خدمت طیف سنج مرئی و ماوراء بنفش (UV-Visible)

درباره خدمت:
دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Visible یا طیف سنج مرئی و ماوراء بنفش که گاهی UV نیز نامیده می شود، دستگاهی برای اندازه گیری مقدار یک ماده بر اساس میزان جذب الکترومغناطیسی آن ماده می باشد. در واقع با عبور طول موج‌های مشخصی از انرژی تابشی (نور) از یک آنالیت، غلظت آن در یک محلول تعیین می‌شود. به دلیل تفاوت در ساختار ماده، تعداد و آرایش گروه‌ها، اتمها و مولکولها، نور در طول موج‌های خاص با الگوی طیف مشخص، جذب می‌شوند. بر اساس قانون بیر- لامبرت ‏مقدار نوری که در این طول موج مشخص، جذب می‌شود مستقیماً با غلظت آن نمونه شیمیایی متناسب است. تعیین غلظت مواد، اندازه گیری فعالیت اکثر آنزیم‌ها، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپو پروتئین‌ها، قند، کراتینین، اوره و طیف وسیعی از آنالیت‌ها، با کاربردهای بالینی و تحقیقاتی، طیف وسیعی از داروها و بخش گسترده‌ای از متابولیت‌ها با اسپکتروفتومتری قابل سنجش می باشد. بررسی ساختمان مولکولی، شناسائی ترکیبات، مقایسه ساختمان‌ها، یافتن طول موج ماکزیمم جذب از کاربردهای کیفی اسپکتروفتومتری در مسائل تحقیقاتی است.
این آزمایشگاه مجهز به دستگاه UV-Visible- Perkin Elmer-lambda 25 می باشد.

مفاهیم پایه ای و تکنیکی دستگاه
دستگاه اسپکتروفتومترUV-Visible یا طیف سنج مرئی و ماوراء بنفش که گاهی UV نیز نامیده می شود. دستگاهی برای اندازه گیری مقدار یک ماده بر اساس میزان جذب الکترومغناطیسی آن ماده می باشد. تابش نور در دستگاه با لامپ دوتریوم انجام می گیرد. دستگاه اسپکتروفتومتر برای اندازه گیری کیفی و کمی رنج وسیعی از مواد در زمینه های مختلف علمی و تحقیقاتی مانند شیمی، بیوشیمی، داروسازی، مواد و محیط زیست بکار می رود.
به طور کلی میزان نور جذب شده در یک ماده در حالت مایع بستگی مستقیم با غلظت آن ماده در مایع دارد. حلال نمونه (معروف به شاهد) معمولاً بدون جذب در نظر گرفته می شود و یا در عمل جذب جزئی آن از جذب کلی (نمونه همراه با حلال) کم می شود. نمونه به همراه حلال معمولاً در یک ظرف شفاف شیشه ای و یا در یک ظرف از جنس کوارتز ریخته شده و در مقابل نور عبوری دستگاه اسپکتروفتومتر قرار می گیرد. این ظرف Cell یا Cuvette نام دارد. بازه طول موجی قابل اندازه گیری در این دستگاه از nm 190-1100 می باشد. با توجه به اینکه مولکول خاص ممکن است در ناحیه کاملاً مشخصی از بازه طول موجی، نور را جذب نماید، لذا نور تولید شده باید به طول موج های تشکیل دهنده تفکیک شده و قابل تنظیم در ناحیه مشخصی برسد. جهت تکفام نمودن نور در دستگاه اسپکتروفتومتر از منشور یا آینه Grating استفاده می شود. بخش های طیف سنج ماورا بنفش و مرئی شامل منبع نور، منشور یا آینه Grating ، مونوکروماتور آشکار ساز، دتکتور یا فتودیود، و پردازشگر است. در دستگاه طیف سنج مرئی و ماوراء بنفش، بعد از عبور نور از داخل محلول نمونه نور باقیمانده داخل یک آشکار ساز از نوع Photomultiplier و یا Photodiode شده و پس از پردازش کامپیوتری بصورت درصد عبور نور و یا لگاریتم آن با عنوان عدد جذب نور در نمایشگر ظاهر می شود. محاسبات جذب یا عبور نور از قانون بیر- لامبرت پیروی می کند. اسپکتروفتومتر موجود در این مرکز، دو پرتوئی Double Beam است که دارای دو پرتو تابیده شده است که همزمان یکی به سمت آشکار ساز می رود و دیگری از داخل نمونه می گذرد و اختلاف بین ایندو محاسبه می شود. از محاسن این سیستم دقت بیشتر در مقایسه با سیستم تک پرتوئی است و از معایب آن پیچیده بودن و قیمت گرانتر است.



مشخصات مسئول فنی و کارشناس مسوول و اطلاعات تماس:
شماره تماس : 02122432020 - داخلی 305
  • کارشناس جایگزین آزمایشگاه: ژامک پهلوان زاده، کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی
  • ایمیل:
شماره تماس : 02122432020 - داخلی 205

آزمایشگاه مرکزی طیف سنجی مرئی/UV Vis در طبقه دوم پژوهشگاه ابن سینا واقع در دانشگاه شهید بهشتی قرار دارد.
تقویم کاری شنبه تا چهارشنبه ساعت 16-8
خط مشی تست یا خدمت با تعیین هزینه ها: با توجه به نوع نمونه و شرایط آزمون درخواستی متغیر خواهد بود.
لذا در پاسخ به اولین تماس متقاضی هزینه انجام آزمون اعلام می گردد.
*حداقل 48 ساعت قبل از ارسال نمونه با کارشناس آزمایشگاه هماهنگی صورت پذیرد

راهنمای استفاده از دستگاه


پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی - ابن سینا با هدف دستیابی به دانش فنی در زمینه فناوری‌های نوین زیستی از طریق انجام طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی آزمایشگاهی و بالینی، از سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز کرد.

آخرین مطالب بلاگ

تولیدات

تولیدات

دستاوردهای تولیدی تولید موفقیت آمیز انواع آنتی با...

سایر

سایر

سایر دستاوردها 1-احداث پروژه عمرانی مجتمع تحقیقات...

عضویت ها

عضویت ها

عضویت پژوهشگاه در شبکه های تحقیقاتی کشور شبکه سرط...

دستاوردهای فرهنگی

دستاوردهای فرهنگی

دستاوردهای فرهنگی تهیۀ فیلم مستندِ " انتخاب؛ بررس...

دستاوردهای روابط عمومی

دستاوردهای روابط عمومی

دستاوردهای حوزه روابط عمومی تولید ۱۵۰ خبر بازتاب...

دستاوردهای آموزشی

دستاوردهای آموزشی

دسته بندی بخش آموزش مربوط به اینفوگرافیک جهاد: دس...

گالری تصاویر

نماد الکترونیکی

آمار سایت

ما 139 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

جستجو