خدمت فلوسایتومتری

درباره خدمت:
تکنیک فلوسایتومتری روشی قدرتمند برای شمارش و آنالیز سلول های رنگ آمیزی شده به روش فلورسانس در جمعیت تک سلولی برای شناسایی حضور مولکول آنتی ژن در سطح و یا داخل سلول، به منظور تفسیر وقایع سلولی از جمله فرایندها ، شرایط و ساختارهای داخل سلول مرتبط با عملکرد و فیزیولوژی آن قابل استفاده می باشد. در این تکنیک با نشان دار کردن سلول به کمک فلوروکروم ها در دو حالت غیر مستقیم با واسطه انتی بادی(ها) و یا حالت مستقیم بصورت اتصال بدون واسطه فلوروکروم ها به سلول، قابل شناسایی و اندازه گیری خواهد بود.

کاربردهای مهم تکنیک فلوسایتومتری:
  • ایمونوفنوتایپینگ(Immunophenotypjng): با رنگ آمیزی اختصاصی آنتی ژن ها با کمک آنتی بادی های کونژوگه با مواد فلورسانس، درصد سلول های مثبت و در ضمن میزان نسبی بیان آنتی ژن در بین جمعیت سلولی شناسایی می شود.
  • میزان مرگ و میر سلولی(Apoptosis): میزان و درصد آپپتوز و نکروز به کمک رنگ آمیزی Annexin-PI در بین جمعیت سلولی مشخص می شود.
  • میزان ماده ژنتیکی در سلول(Cell Cycle): برای بررسی اینکه سلول­ها در جمعیت سلولی در کدام فاز از چرخه سلولی(G2،S ،G1 و میتوز) است، از این تست استفاده می شود. در این تست رنگ آمیزی محتوای کروماتین سلول به کمک PI یا DAPI انجام می شود.
  • بررسی میزان ماده ژنتیکی به همراه ایمونوفنوتایپینگ(Cell Cycle & Immunophenotypjng): بررسی میزان بیان آنتی ژن هدف در بین جمعیت سلولی و این که چه ارتباطی بین بیان آنتی ژن و چرخه تقسیم سلولی و فازهای آن وجود دارد، توسط این تکنیک قابل انجام است.
  • بررسی زنده مانی سلول ها (Viability): با استفاده از فلوروکروم هایی که می توانند به ماده ژنتیکی و یا غشای سلول و یا آمین های آزاد موجود در سطح و داخل سلول وجود دارند می توان به زنده مانی و میزان مرگ سلول ها در بین جمعیت سلولی پی برد.
  • بررسی میزان تکثیر سلولی (Cell proliferation rate): با تکنیک فلوسایتومتری و رنگ آمیزی CFSE می توان به راحتی میزان تکثیر سلولی را در نسل های مختلف بررسی کرد.
  • نمایش اندازه و گرانولیتی سلولها: از ابتدایی ترین قابلیت های دستگاه فلوسایتومتری قابلیت بررسی و نمایش اندازه و میزان گرانولیتی سلول ها نسبت به یکدیگر می باشد.

مفاهیم پایه ای و تکنیکی دستگاه در جهت انجام خدمت
برای انجام فلوسایتومتری، ابتدا باید سلول ها را به صورت تکی در آورده و در محیط مناسب بصورت سوسپانسیون معلق شده باشند. پس از تهیه سوسپانسیون با تعداد مناسب حداقل 200 هزار سلول، سلول ها با آنتی بادی های کونژوگه با مواد فلوروکروم و بر اساس پروتکل مورد نظر نشان دار می شوند. سلول های نشان دار شده پس از شستشو و سانتریفوژ در بافر حاوی 0.5 درصد آلبومین بر روی یخ و در پوشش محافظ در برابر نور به آزمایشگاه فلوسایتومتری منتقل و بعد از resuspend شدن به دستگاه داده می شوند و بر اساس نوع و شدت رنگ، شمارش و ثبت می شوند.
این آزمایشگاه مجهز به یک دستگاه فلوسایتومتری FACSLyric و دو دستگاه فلوسایتومتری PARTEC PAS می باشد.

تجهیزات فلوسایتومتری:
  1. دستگاه فلوسایتومتری BD FACSLyric مجهز به سه لیزر 488، 640 و 405 نانومتر می باشد. جزییات لیزرها و فیلترهای آن در جدول زیر قابل مشاهده می باشد.



  1. دو دستگاه فلوسایتومتری partec PAS-II، با دو منبع لیزر آرگون یون 488 نانومتر و لیزر دایود 635 نانومتر و لامپ HBO برای تابش UV.

مشخصات مسئول فنی و کارشناس مسوول و اطلاعات تماس:
  • مسئول آزمایشگاه: دکتر ابراهیم میرزادگان، دکتری مهندسی بافت PhD
ایمیل :
  • کارشناس آزمایشگاه: ژامک پهلوان زاده، کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی
ایمیل :
شماره تماس : 02122432020 - داخلی 205
آزمایشگاه فلوسیتومتری در طبقه اول پژوهشگاه ابن سینا واقع در دانشگاه شهید بهشتی قرار دارد.
تقویم کاری شنبه تا چهارشنبه ساعت 16-8
خط مشی تست یا خدمت با تعیین هزینه ها: با توجه به نوع نمونه و شرایط آزمون درخواستی متغیر خواهد بود.
لذا در پاسخ به اولین تماس متقاضی هزینه انجام آزمون اعلام می گردد.
*حداقل 48 ساعت قبل از ارسال نمونه با کارشناس آزمایشگاه هماهنگی صورت پذیرد


ذکر منابع تکمیلی
BD TRAINING & E-LEARNING: https://www.bdbiosciences.com/eu/s/training/e-learning -
BD Spectrum Viewer: https://www.bdbiosciences.com/en-us/applications/research-applications/multicolor-flow-cytometry/product-selection-tools/spectrum-viewer -
Fluorescence Tutorials: https://www.thermofisher.com/nl/en/home/support/tutorials.html -
Thermo Fluorescence SpectraViewer: https://www.thermofisher.com/nl/en/home/life-science/cell-analysis/labeling-chemistry/fluorescence-spectraviewer.html -


پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی - ابن سینا با هدف دستیابی به دانش فنی در زمینه فناوری‌های نوین زیستی از طریق انجام طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی آزمایشگاهی و بالینی، از سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز کرد.

آخرین مطالب بلاگ

تولیدات

تولیدات

دستاوردهای تولیدی تولید موفقیت آمیز انواع آنتی با...

سایر

سایر

سایر دستاوردها 1-احداث پروژه عمرانی مجتمع تحقیقات...

عضویت ها

عضویت ها

عضویت پژوهشگاه در شبکه های تحقیقاتی کشور شبکه سرط...

دستاوردهای فرهنگی

دستاوردهای فرهنگی

دستاوردهای فرهنگی تهیۀ فیلم مستندِ " انتخاب؛ بررس...

دستاوردهای روابط عمومی

دستاوردهای روابط عمومی

دستاوردهای حوزه روابط عمومی تولید ۱۵۰ خبر بازتاب...

دستاوردهای آموزشی

دستاوردهای آموزشی

دسته بندی بخش آموزش مربوط به اینفوگرافیک جهاد: دس...

گالری تصاویر

نماد الکترونیکی

آمار سایت

ما 87 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

جستجو