دوره دکتری تخصصی پژوهشی
دوره دکترای تخصصی پژوهشی (Ph.D. byResearch) يکی از بالاترين مقاطع تحصيلی آموزش عالی است که به اعطای مدرک دکتری تخصصی پژوهشی (Ph.D. by Research) می انجامد. اين دورهم جموعهای هماهنگ از فعالیت پژوهشی و آموزشی است که هدف آن، تربیت متخصصينی است که با آشنايی با روشهای پیشرفته تحقیق و دستیابی به جدیدترین مبانی پژوهشی بتوانند گامی در جهت توسعه پايدار، گسترش مرزهای دانش و ارتقاء سطح علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور بردارند.
محور اصلی فعاليتهای دوره دکترای تخصصی پژوهشی کسب دانش و مهارت از طريق پژوهش هدفمند و نوآوری در يک موضوع خاص است. آموزش وسيله برطرف کردن کاستی های آموزشی دانشجويان اين دوره است تا راه را برای حصول به اهداف دوره هموار سازد.
دوره دکتری تخصصی پژوهشی شامل دومرحله دوره عالی پژوهش (.Master of Philosophy) (M.Phil) و دکتری تخصصی پژوهشی (Ph.D. by Research) میباشد. دوره .M.Phil يک ساله و دوره تخصصی پژوهشی سه ساله می باشد، هرچند طول اين دو دوره بر اساس نظر شوراي تحصيلات تکميلی در موارد ضروری به ترتيب يک و دو نيمسال تحصيلی قابل تمديد خواهد بود.
دوره دکتری تخصصی پژوهشی در مراکز تحقيقاتی مجهز و واجد شرايط پژوهشگاه که پس از احراز صلاحيت در معاونت تحقيقات و فن آوری وزارت بهداشت، مجوز مربوطه را از شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی دريافت نموده اند، برگزار می شود.
شرط اوليه جهت ثبت نام در فراخوان، دارا بودن حداقل دو مقاله نمايه شده در نمايه های درجه يک بين المللیبه عنوان نويسنده اول يا مسؤل به تشخيص کميته منتخب پژوهشگاه، نمره زبان مطابق با مصوبات شورای عالی برنامه ريزی علوم پزشکی و موفقيت درمصاحبه/آزمون ورودی است.
مجموع واحدهای درسی دوره عالی پژوهش، با توجه به نظر استاد راهنما و نیازسنجی به عمل آمده بر اساس پروژه تحقیقاتی مدنظر برای دانشجو از سوی شورای تحصیلات تکمیلی موسسه تعیین می گردد. در پايان دوره .M.Phil، دانشجویانی که دوره را باموفقیت پشت سرگذارند، می توانند وارد مرحله بعد شوند.
در مرحله دکتری تخصصی پژوهشی، دانشجو با استفاده از مهارت های کسب شده در يک هدف تحقيقاتی يک يا چند پروژه تحقيقاتی را متناسب با اهداف مركز تحقيقات به انجام می رساند. در صورتتشخيص مركز، دانشجو در اين دوره علاوه بر واحدهای پايان نامه، ممكناست واحد آموزشی اختصاصی متناسب با پايان نامه و رشته تخصصی را بگذراند. اين واحدهای آموزشی می بايست در ظرف حداكثر 6 ماه به اتمامبرسند و اين مدت جزو مدت زمان دوره محسوب نمی گردد. دوره Ph.D.by Research با انتشار نتایج حاصل از پروژه (حداقل 3 مقاله علمی ـ پژوهشی دارای نمایه بین المللی نوع یک) و دفاع از پايان نامه ختممی شود.
در صورتی كه دانشجو نتواند هر كداماز مراحل فوق الذكر را در مدت مجاز دوره به اتمام برساند، پژوهشگاه میتواند از دادن هرگونه مدرکی (حتی گواهی .M.Phil) به دانشجو خودداری نماید. مطابق آيين نامه وزارت بهداشت، مسؤليت رسيدگی به فعالیتهای دانشجويان دکتری تخصصی پژوهشی، به عهده شورای تحصيلات تکميلی و براساس قوانين موجود می باشد.
پايان نامه و مدارك در نهايت دروزارت بهداشت ارزيابی و مدرك فارغ التحصيلان متناسب با پايان نامه ارزيابی شده، صادر می گردد.
پذیرفته شدگان نهایی دوره دکتری تخصصی پژوهشی پژوهشگاه ابن سینا
متقاضیان حائز شرایط اولیه دکترای تخصصی پژوهش محور جهت دعوت به مصاحبه
- مراکز مجری و ظرفیت ها
- واحدهای دوره عالی پژوهشی
- شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش
- اطلاعات ثبت نام داوطلبین
- سوالات متداول
- آیین نامه ها و دستور العمل ها
- بخشنامه مالی دوره های دکتری تخصصی پژوهشی (موضوع دریافتشهریه)
- آیین نامه دوره دکتری تخصصی پژوهشی وزارت بهداشت (سال1393)
- آیین نامه دوره دکتری تخصصی پژوهشی وزارت بهداشت (سال1392)
- آیین نامه دوره دکتری تخصصی پژوهشی وزارت بهداشت (سال 1387)
- دستورالعمل پذیرش و اعتبار بخشی موسسات و دانشجویانداوطلب دوره دکتری تخصصی پژوهشی وزارت بهداشت
- آیین نامه ارتقاء اعضاء هیات علمی دانشگاه ها وموسسات آموزش عالی و پژوهشی علوم پزشکی
- آیین نامه اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر در دوره های تخصصی
- فرم های خام
- فرم شماره 1 : فرم ثبت نام داوطلب
- فرم شماره 2:
پیرامون دوره های دکترای تخصصی پژوهشی پژوهشگاه ابن سینا
در صورتي كه محتوای اين سايت، نتوانست به سوالات شما پاسخ دهد،ميتوانيد جهت اطلاعات بيشتر به نشاني زير مراجعه نموده يا تماس بگيريد:
با ما تماس بگيريد: 02122432020 داخلی 456
پست الكترونيک:
خواهشمند است نقطه نظرات خود را درخصوص محتوای «تارنمای دوره دكترای تخصصی پژوهشی» از طريق آدرس پست الكترونيك فوق الذكر اعلام فرماييد.